Un șanț a devenit mai degrabă gard

Data publicării:
sant

Ziduri de beton în loc de şanţuri. Cu asta s-au trezit oamenii dintr-un sat ieşean unde se modernizează drumul. În mod normal, rigolele trebuie să fie la nivelul drumului, doar că în acest caz nici vorbă de aşa ceva. Sunt, pur şi simplu, ziduri care ajung pe alocuri chiar şi la jumătatea gardurilor din faţa caselor. Din cauza erorilor Consiliul Judeţean a cerut întreruperea lucrărilor.

„Uitaţi-vă. Până la brâu aproape. Pe aici vine şoseaua. Aproape la nivelul gardului. Să vină ăla care a proiectat, să vadă care e treaba”, se plânge un localnic.

Aşa se chinuie oamenii din satul ieşean Criveşti în fiecare zi când vin sau pleacă de acasă.

„Uitaţi ce dimensiune, ce lucrare. Noi suntem mai tineri putem, dar unul mai bătrân trebuie să punem bolţarul, un ciment, aici, ca să poată intra în curte”, adaugă un localnic.

Modernizarea drumului judeţean era necesară, spun oamenii, dar nu s-au gândit niciodată că vor ajunge în această situaţie.

- Nu ai pe unde. O luăm pe partea aceea, ieşim pe câmp, prin grădinile oamenilor și roată, pe ocolite așa luăm. Pe unde să treci aici?

- Domnule, dar cine a proiectat, ăla a gândit un pic?

- Vrem să aducem nişte materiale, vrem să aducem ceva, nu putem intra deloc în curţi. Sunt înalte, nici nu înfundă cu balast, nici nu înfundă cu nimic. Lăsam maşinile la vecini, unde nu au şanţuri, le lăsăm în sat, în drum.

Primarul localităţii priveşte totul cu calm.

E ceva firesc când construieşti, ai şi o stare de disconfort. Dacă stau trei săptămâni fără acces, să zicem că sunt vreo două familii, nu mai construim? Ce putem să facem?”, spune Constantin Lupu, primar în comuna Vânători.

Reprezentanţii firmei care ar putea da detalii despre această problemă nu au putut fi contactaţi.

„Direcţia județeană de administrare a drumurilor va dispune oprirea lucrărilor până la găsirea unei soluţii pentru rezolvarea acestor probleme semnalate”, declară Vlad Ciobanu, purtător de cuvânt CJ Iaşi.

Pentru cei nouă kilometri de drum care trec prin localitate, Guvernul plăteşte aproape 9,5 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri