Un șofer băut a lovit mortal un biciclist, apoi a vrut să fugă de la locul accidentului

Data publicării:
biciclist

Un tânăr de 30 de ani din localitatea Beceni, judeţul Buzău, a accidentat mortal un biciclist, pe Drumul Naţional 2, după care a fugit, fiind blocat din trafic de şoferii care au văzut ce s-a întâmplat. Testat de poliţişti, şoferul avea o alcoolemie de 1,02 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, scrie News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Mihail Drăghiciu, un şofer în vârstă de 30 de ani, din Beceni se deplasa cu un autoturism pe DN 2 (E 85) către Buzău, când pe podul de la Mărăcineni a acroşat un biciclist de 45 de ani din localitatea Mărăcineni care se deplasa în aceeaşi direcţie.

În urma impactului, biciclistul a decedat.

Imediat după accident, şoferul şi-a continuat drumul, fiind blocat în trafic de alţi conducători auto care au văzut ce s-a întâmplat.

Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii l–au testat pe şofer şi au constatat că aveea o alcoolemie de 1,02 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la Spitalul Judeţean Buzău pentru a-i fi recoltate mostre biologice după care va fi dus la audieri.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei şi continuă cercetările.

Traficul rutier în judeţul Buzău s-a desfăşurat cu dificultate, marţi dimineaţă, pe DN2 Buzău-Focşani, la intrarea în localitatea Mărăcineni dinspre Focşani, din cauza unui accident rutier.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, un biciclist a fost accidentat de un autoturism, iar în ambele sensuri s-au format coloane de maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri