Unde vor fi montate cele 600 de radare fixe. Vor ști și cine nu are ITP valabil

Data actualizării: Data publicării:
Trafic rutier pe Autostraa Soarelui.
Trafic rutier pe Autostrada Soarelui. Sursa foto: Politia Romana

De luna aceasta, șoferii agresivi vor putea fi amendați. Codul Rutier va fi modificat printr-o decizie a Guvernului, a declarat ministrul de Interne într-un interviu pentru Digi24. Anul acesta, Ministerul de Interne va monta și 600 de camere radar fixe pe cele mai aglomerate drumuri din țară: DN7, DN1 și Autostrada Soarelui.

Camerele costă 12 milioane de euro și fac parte din demersul instituției pentru a reduce accidentele de circulație cu 25% până în 2025.  

Lucian Bode: "Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă.

Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 - Valea Prahovei, DN 7 - Valea Oltului și A2 – București-Constanța.

400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP".

Citește și: Amendă de mii de lei pentru șoferii care vor claxona exagerat sau vor face depășiri periculoase. Propunerile pentru noul Cod Rutier

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri