Unei eleve din Dâmbovița i s-a făcut rău când și-a văzut rezultatele la Bac

Data actualizării: Data publicării:
eleva

Unei eleve din județul Dâmbovița i s-a făcut rău când și-a văzut rezultatele la Bacalaureat, unde se aștepta să ia note foarte bune. Tânăra, care a terminat liceul cu media 9,87, figurează pe listă ca eliminată de la proba la Istorie, scrie Gazetadambovitei.ro.

Lucrarea elevei a fost declarată fraudată de comisia de evaluare din București. Profesorii susțin că scrisul de pe a doua și a treia pagină nu este același cu cel de pe prima pagină. Însă probele video din timpul examenului o arată pe tânără că scrie fără întrerupere pe foi. Comisia din Capitală susține că paginile ar fi fost înlocuite în timpul transportului din Târgoviște spre București, deși lucrările sunt sigilate înainte de a fi transportate spre județul unde se corectează.

„Ni s-a spus că pe drum a fost schimbată pagina a doua şi a treia. Că este alt scris. Lucrarea a fost sigilată. Noi ne aşteptam la nota cea mai mare la istorie. Noi suntem o familia modestă. Noi nu avem bani ca să putem să facem ştiu eu ce înţelegeri. Noi abia ne ducem traiul. Tot ce avem am investit în copil”, a declarat pentru Gazeta Dâmboviţei tatăl fetei. 

„Inspectoratul şcolar, oficial, nu poate face. Am fost la comisia de evaluare, ca să le explic că pot evalua lucrarea şi apoi să facă o cercetare, în urma căreia, dacă se va dovedi frauda, să ia o decizie. Convingerea mea e 100% că aceşti elevi nu au făcut nimic în neregulă. Este un caz similar şi la Moreni. Nu ştiu cum se mai poate îndrepta acum.” a precizat Sorin Ion, inspectorul şef ISJ Dâmboviţa. O altă decizie în cazul eliminării o poate lua doar comisia care a stabilit acest lucru.

Familia fetei a angajat un avocat pentru a-şi susţine cauza şi a formulat un memoriu către Ministerul Educaţiei. Ana Maria a obţinut calificative de utilizator experimentat la limba română şi informatică, 7,75 la proba scrisă de la limbă română, pentru care urma să facă contestaţie, şi 9,5 la geografie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri