VIDEO. Antrenament pentru parada de 1 Decembrie

Data actualizării: Data publicării:
antrenament poligon ghencea

S-a bătut pas de defilare astăzi. Au fost repetiţii pentru parada de 1 Decembrie, într-unul dintre cele mai mari poligoane ale armatei din Bucureşti. Trei mii de soldaţi, sute de transportoare blindate, tancuri şi autospeciale ale poliţiei şi pompierilor au repetat pentru ca sincronizarea să fie perfectă de Ziua Naţională. Repetiţia finală este programată duminică, chiar la Arcul de Triumf.

Circa 3.000 de militari erau prezenți, vineri dimineață, în poligonul Ghencea pentru antrenament. Repetiția include atât defilarea soldaților, cât și a tehnicii de luptă – blindate, tancuri.

Dacă vineri repetiția generală pentru 1 Decembrie se desfășoară în poligonul militar, duminică, 27 noiembrie, aceeași repetiție urmează să aibă loc la Arcul de Triumf începând de la ora 8:00.

La parada de 1 Decembrie de la Arcul de la Triumf din Capitală vor participa peste 3.000 de militari români cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de avioane, precum şi militari din mai multe ţări aliate, a anunţat, joi, Ministerul Apărării Naţionale.

Parada de 1 Decembrie va începe la ora 11:00, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Militarii străini vor fi din Marea Britanie, Italia, Germania, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania şi SUA.

MApN precizează că tot în Bucureşti va avea loc, de Ziua Naţională, începând cu ora 8:00, o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri pentru fluidizarea traficului şi aplicarea restricţiilor rutiere pe arterele care converg spre Arcul de Triumf, pentru zilele de 27 noiembrie şi 1 decembrie, mai arată MApN.

Reprezentanţii Ministerului Apărării atrag atenţia că folosirea dronelor este interzisă în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri