VIDEO. O fetiță a fost luată de valuri la Eforie. Acțiune dificilă de salvare

Data publicării:
salvare2

O fetiță a fost luată de curenții puternici și dusă în largul mării, la Eforie Nord, iar salvamarii au intervenit imediat pentru a o salva. Copila în vârstă de 15 ani a fost scoasă cu greu din apă, dar este în siguranță.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Intervenția dificilă a fost filmată de salvamari, care trag un semnal de alarmă și îi avertizează pe turiști să nu se aventureze în larg și să țină cont de steagurile arborate pe plajă.

Potrivit reprezentanților SAJ Constanța, elicopterul SMURD a intervenit pentru o fetiță de 15 ani care prezenta semne vitale, recuperată din mare în stațiunea Jupiter, precum și pentru un băiat de 12 ani aflat în comă, scos din mare în zona stațiunilor Neptun-Olimp. Tot la Neptun a fost salvat din valuri un alt copil, care prezenta o stare generală bună și a fost predat familiei, notează Agerpres.

Conform acelorași surse, salvamarii din Eforie au recuperat din mare corpul neînsuflețit al unui bărbat de 61 de ani, care plutea la suprafață, transportat de curenți.

Coordonatorul echipelor de salvamari din sudul litoralului, Vasile Boteș, a declarat că în ultimele zece ore au fost înregistrate în zona sa peste 22 de intervenții la cazuri de înec, în condițiile în care, începând de la prima oră a dimineții, la foișoarele de observație de pe plajă au fost arborate steagurile roșii de avertizare. Acestea semnalează pericolul de înec chiar și pentru înotătorii experimentați, pe fondul vântului puternic ce suflă cu viteze de până la 32 km/oră în rafale și a curenților marini de suprafață, foarte puternici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri