VIDEO. Soţii Iohannis, la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
iohannis inviere

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, participă, sâmbătă seară, la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Sibiu. Familia prezidenţială a ajuns la lăcaşul de cult cu puţin înainte de ora 21.00, iar şeful statului le-a urat credincioşilor care sărbătoresc Paştele ”Sărbători luminate”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Şeful statului şi soţia sa, Carmen Iohannis, au ajuns la Biserica ”Sfânta Treime” din centrul municipiului Sibiu cu puţin timp înainte de ora 21.00, ţinându-se de mână.

"Vă dorim sărbători luminate. La mulţi ani”, a spus Klaus Iohannis, înainte de a intra în biserică.

Slujba va dura până aproape de miezul nopţii şi este oficiată în limbile română, germană şi maghiară.

De obicei, când petrece sărbătorile acasă la Sibiu, Klaus Iohannis, de confesiune evanghelic luteran, participă şi la slujba de a doua zi. El este aşteptat duminică la slujba de la ora 10.00.

Şi anul trecut, dar şi în 2017 şi 2016, familia prezidenţială a fost la Sibiu de Paşte.

Peste un milion de români se pregtesc să întâmpine Sfintele Paşti

Credincioșii romano-catolici participă în această noapte, la Slujba de Înviere. Vigilia Pascală a început deja, slujba care celebrează ieşirea lui Iisus Cristos din mormânt.

Bucuria Paştelui este precedată de Săptămâna Mare, timp în care se rezumă, în denii, tot ce a făcut Mântuitorul pe Pământ.

După cele 40 de zile de post, reculegere şi rugăciune, credincioşii încep să „urce" cele şapte trepte ale ultimelor zile ale lui Hristos-Omul. Fiecare zi din Săptămâna Patimilor înseamnă un pas pe drumul lui Iisus spre Răstignire şi Înviere.

Catolicii fixează data Sfintelor Paşti în funcţie de luna plina ecleziastică, iar asta se calculează pe baza unor tabele orânduite de biserică şi ţinând cont de o dată fixă pentru echinocţiul de primăvară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri