FOTO VIDEO. Stadionul Ion Oblemenco, inaugurat. Olguța Vasilescu: E un vis împlinit

Data actualizării: Data publicării:
stadion oblemenco crop

Inaugurare cu fast, vineri seara, la Craiova. După doi ani de lucrări şi 52 de milioane de euro investite, noul stadion Ion Oblemenco din Craiova a fost inaugurat printr-un show cu muzică, lasere şi o defilare.  Arena are aproape 31 de mii de locuri şi toate au fost ocupate  vineri seară pentru meciul inaugural. Nu a fost însă unul de bun augur pentru olteni. CSU Craiova a pierdut cu 4 la 0 partida cu cehii de la Slavia Praga. Fotbaliştii legendari ai Băniei sunt însă optimişti şi cred că echipa va ajunge să lupte pentru titlu.

Un spectacol cu focuri de artificii şi jocuri de lumini a marcat inagurarea noii arene din Bănie, eveniment la care au fost invitaţi jucători legendari şi foşti antrenori ai echipei din Craiova.

„E o mare fericire pentru noi, pentru olteni, să avem acest stadion superb, să avem acest public minunat deja”, a declarat Gheorghe Craioveanu, fost jucător al Universității Craiova. „Am jucat cu Milan acum două luni şi eu cred că vom juca în cupele europene anul care vine”, e de părere fostul fotbalist.

„E grandios! E într-adevăr o realizare deosebită. Toată suflarea fotbalistică merita un asemenea stadion şI de acum încolo urmează performanţa”, spune Gheorghe Mulțescu, fost antrenor.

Doar că la primul meci disputat pe noua arenă, o partidă amicală, CSU Craiova a piedut fără drept de apel - 4-0 pentru adversari, cehii de la Slavia Praga. Un eşec urmărit din tribune de aproape 31 de mii de oameni.

„Mi-a plăcut, dar nu mi-a plăcut când ne-au dat golurile”, a spus un spectator.

Modernizarea stadionului Ion Oblemenco a costat 52 de milioane de euro, bani europeni. Chiar în ziua inaugurării, CSU Craiova a aflat că moşteneşte întreg palmaresul Universităţii Craiova, echipa care a câştigat zece trofee:
șase cupe şi patru campionate.

Urmăriţi mai jos o galerie foto cu imagini de la Bogdan Dănescu/Agenţia Inquam Photos (clic pe prima fotografie pentru a le vedea pe celelalte):

OBLEMENCO_14_INQUAM_Photos_Bogdan_Danescu
OBLEMENCO_14_INQUAM_Photos_Bogdan_Danescu

ACTUALIZARE 00.25. Primul meci disputat pe noul stadion Ion Oblemenco nu s-a terminat deloc bine pentru olteni. CSU Craiova a pierdut cu 0-4 partida cu cehii de la Slavia Praga.

ACTUALIZARE 21.20. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, fost primar al municipiului Craiova, a declarat că realizarea stadionului este „un vis împlinit”.

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că noul stadion este cea mai importantă investiție din municipiul Craiova din ultimii 50 de ani, potrivit Agerpres.

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, a afirmat că stadionul reprezintă o investiție importantă nu doar pentru Craiova, ci și pentru întreaga regiune și chiar pentru întreaga țară.

_______________________________________________________________________________________________________________

A fost show de lumini şi lasere pe muzică, s-a cântat imnul iar fanfara a mers în pas de defilare.

Coincidenţă sau nu, tot astăzi, CSU Craiova a aflat că moşteneşte întreg palmaresul fostei Universităţii Craiova.

Noua arenă are o capacitate de 30.929 de locuri şi a costat aproape 60 de milioane de euro. Investiţia a fost suportată de CNI, iar Craiova plăteşte chirie beneficiarului construcţiei (Primăria). Aceasta a fost stabilită la 10% din valoarea biletelor vândute.

Recepţia stadionului din Bănie a fost realizată şi, potrivit digisport.ro, partida cu Slavia Praga, de azi, va intra în istorie drept primul meci disputat pe „bijuteria” Craiovei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri