VIDEO. Ultima repetiţie înainte de parada de 1 Decembrie

Data actualizării: Data publicării:
parada femei soldat

Ultima repetiţie pentru parada de Ziua Naţională s-a desfăşurat duminică, la Arcul de Triumf. A început la ora 8:00 şi la ea au participat peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii.

ACTUALIZARE.  Fiecare moment a fost exersat întocmai după scenariul defilării de joi, la care sunt aşteptaţi mii de oameni. Defilarea de joi de la Arcul de Triumf va dura în jur de două ore.

Repetiţia finală care a avut loc duminică a durat însă mult mai mult, tocmai pentru ca de Ziua Naţională fiecare să ştie exact ce rol va avea şi în ce moment va intra în defilare. 

Și la baza aeriană 90, în ciuda vremii nefavorabile, elicopterele IAR 330 s-au ridicat și au exersat aterizarea la punct fix. Nu însă şi foarte aşteptatele avioane F-16, care nu au putut decola din cauza condițiilor meteo. 

Parada de 1 Decembrie va începe joi la ora 11:00. Militarii vor defila pe sub Arcul de Triumf, după ce în ultimii doi ani, festivităţile de ziua naţională au avut loc în Piaţa Constituţiei. Bucureștenii care vor asista la paradă vor avea ocazia să admire și noile uniforme ale soldaților români.

În acest an nu mai participă Poliţia Locală, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit News.ro, primul detaşament care va defila sub Arcul de Triumf este format din militari din cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”. Militarii vor avea o uniformă inovatoare, impermeabilă şi, în acelaşi timp, rezistentă la foc. Echipamentul a fost gândit la Institutul de Cercetare al Armatei şi testat împreună cu militarii Forţelor pentru Operaţii Speciale pentru ca, în 2017, să intre în echiparea militarilor români.

Un moment emoţionant al paradei va fi defilarea militarilor români răniţi în teatrele de operaţii din străinătate. Detaşamentul va fi condus de colonelul Augustin Pegulescu, care a îndeplinit  misiuni în Albania, Irak şi Afganistan. Pe 9 ianuarie 2009, a fost rănit în deşertul afgan, în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat.


 

Organizatorii vor să pună la punct toate detaliile, astfel că repetiţia de duminică va urma pas cu pas scenariul zilei de 1 decembrie.

În aceste condiții, traficul rutier va restricționat în Bucureşti de sâmbătă, 26 noiembrie, până şi joi, 1 Decembrie, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei. Şoseaua Kiseleff va fi închisă pentru repetiţiile, pregătirile şi parada militară de Ziua Naţională. Citiți detalii aici

Peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul Român de Informaţii vor participa la defilare.

Sunt peste 300 de mijloace tehnice, printre care si aproape 50 de avioane şi elicoptere.

La parada de 1 Decembrie vor participa şi militari străini din Marea Britanie, Irlanda de Nord, Italia, Germania, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Punctul culminat al repetițiilor ar urma să fie atins la ora 11:00, când pe cerul Capitalei se vor ridica avioane de la baza militară B-90. Vedetă va fi noul avion F-16 intrat în dotarea armatei române, care va putea fi văzut pentru prima dată zburând la joasă altitudine în București. Peste 50 de avioane și elicoptere vor survola Arcum de Triumf. 

Urmăriți la Digi24 transmisiuni în direct de la toate aceste evenimente.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri