VIDEO. Un șofer beat la volan, urmărit de poliție

Data actualizării: Data publicării:
masina sofer beat

Alcoolul la volan le ia minţile şoferilor. Devin pericol public şi sunt în stare să treacă peste orice regulă. 80 de şoferi beţi au provocat accidente grave anul acesta în Bucureşti. Cea mai recentă ispravă este a unui conducător auto din Capitală, care a prins de la alcool atât de mult curaj, încât a mai putut fi oprit doar după o urmărire ca-n filme.

Un şofer care conduce pe şapte cărări, cu viteză, pe o stradă îngustă, aproape că intră în zidul unei case şi trece razant pe lângă un copil care stătea liniştit pe marginea drumului. Momentul este surprins de camerele de supraveghere de pe stradă, dar, până acolo, şoferul trecuse şi prin alte peripeţii, toate provocate de aburii alcoolului.

Şoferul şi-a început cursa nebună undeva în zona 13 Septembrie. A ajuns pe Şoseaua Antiaeriană şi a lovit una dintre maşinile parcate pe marginea drumului. Martorii au bănuit că e băut, au încercat să îl oprească, dar în momentul în care un bărbat a încercat să îi deschidă portiera, şoferul nu s-a lăsat, a accelerat şi şi-a continuat cursa undeva pe străzile lăturalnice.

În urmărirea sa au plecat doi şoferi, cărora li s-a alăturat apoi şi un taximetrist. Abia când a ajuns pe strada unde era cât pe ce să lovească un copil, şoferul a putut fi blocat. Între timp, martorii sunaseră la poliţie.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,76 miligrame per litru alcool pur, iar faţă de conducătorul auto s-a luat măsura întocmirii dosarului penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”, spune Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră.

Astfel de şoferi sunt pericole publice, spun poliţiştii. Grav este că numărul celor care prind curaj sub aburii alcoolului este în creştere. Anul acesta aproape 500 de şoferi au rămas pietoni pentru că au fost prinşi băuţi la volan.

În Bucureşti au fost constatate 80 de accidente rutiere, soldate cu o persoană decedată, 19 persoane rănite grav şi 76 de persoane rănite uşor. Toate cauzate de consumul de băuturi alcoolice la volan”, adaugă Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri