Voluntari la urgență, de Crăciun

Data publicării:
voluntari

În zilele de sărbătoare, 12 voluntari de la Crucea Roşie îi ajută pe medicii de la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi să acorde primul ajutor pacienţilor care ajung la camera de gardă. Voluntarii s-au împărţit în două echipe şi fac gărzi de noapte. De vineri, numărul celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale a crescut cu o treime faţă de o zi obişnuită.

În fiecare seară, şase voluntari de la Crucea Roşie intră în garda de noapte alături de medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Alexandru Năstase, voluntar Crucea Roșie, Iași: În această perioadă, după cum putem observa sunt foarte mulţi pacienţi şi noi încercăm să acordăm primul ajutor calificat. Până când echipajul de salvare avansat ajunge, noi avem datoria să menţinem pacientul în viață.

Sânzâiana Spiridon, voluntar Crucea Roşie, Iaşi: Noi ajutăm premedical, înseamnă pansamente, înseamnă măsurarea tensiunii, stăm la dispoziția medicilor și pacienților în tot ceea ce au nevoie. Dacă se aglomerează, intervenim noi și îi ajutăm, şi cu primul ajutor psihologic.

Marius Graţian Benchea, purtător de cuvânt Crucea Roşie, Iaşi: Sperăm să nu fie pentru ultima oară, încercăm să facem această colaborare să fie cât mai îndelungată.

Cei care au ajuns la Urgenţă au rămas plăcut impresionaţi de gestul voluntarilor.

De vineri seara şi până în dimineaţa primei zile de Crăciun 800 de persoane din tot judeţul au ajuns la camera de gardă a Spitalului „Sfântul Spiridon”. În perioada sărbătorilor de iarnă, numărul celor care au nevoie de ajutorul medicilor creşte cu 35% faţă de o zi obişnuită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri