Fenomen rar în luna august. A căzut prima ninsoare la munte

Data actualizării: Data publicării:
ninsoare

Temperaturile scăzute din ultimele ore au adus un strat de peste 3 centimetri de zăpadă pe versantul Pietrosul (2.100 metri) din Munții Pietrosul Rodnei, a declarat miercuri, pentru Agerpres, primarul orașului Borșa, Sorin Timiș.

IMAGINI cu zăpada căzută în plină vară vedeţi aici - http://bit.ly/2v6V050

Zăpada căzută pe Vârful Pietrosul e vizibilă din oraș, e un strat de peste 3 centimetri de omăt care s-a așternut aproape de vârf, iar la ridicarea ceței, zăpada a devenit vizibilă și de la mare distanță. În ultimele zile, temperaturile în oraș au atins și 36 de grade Celsius, ca în timpul dimineții ( miercuri) să ajungă la 6 grade Celsius, iar pe munte, la altitudine, să fie și zero grade”, a spus Sorin Timiș.

Acesta a mai precizat că e pentru prima dată când a nins pe munte în luna august, lună în care numeroși turiști români și străini încearcă să ajungă pe teritoriul Parcului Național Munții Rodnei.

„Nu țin minte să mai fi nins cândva în luna august, cred că e pentru prima dată când ninge în plină vară. Vârful Pietrosul, aflat pe teritoriul Parcului Național Munții Rodnei, e foarte căutat de turiști pe durata verii”, a mai arătat Sorin Timiș.

În Munții Pietrosul Rodnei funcționează și o stație meteo care aparține ANMH.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri