Vreme rea. Trafic feroviar blocat în județul Brașov

Data actualizării: Data publicării:
gara tren cfr calatori - captura digi24

Cel puțin trei trenuri de persoane au fost blocate aproape o oră și jumătate pe drumul dintre București și Brașov, după ce un copac a căzut pe șine din cauza vântului foarte puternic, transmite corespondentul Digi24.

ACTUALIZARE 14:40.  Circulația feroviară la Timișu de Sus s-a reluat în jurul orei 13:25, informează Căile Ferate. În schimb, este întreruptă circulația feroviară între Izvoru Mureș - Izvoru Olt, tot din cauza unui copac doborât de vântul puternic

Comunicatul CFR: 

„Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că pe raza SRCF Braşov, între Predeal – Timişu de Sus, din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile (averse, intensificări ale vântului) un copac a căzut pe trenul 14031 (aparţinând Regiotrans). Drept urmare, circulaţia feroviară pe această relaţie a fost închisă pe ambele fire de circulaţie din cauza lipsei de tensiune la linia de contact.

Echipele de intervenţie s-au deplasat la faţa locului şi au desfăşurat operaţiuni de înlăturare a copacului căzut şi de remediere a liniei de contact, astfel încât circulaţia feroviară a fost reluată începând cu ora 13,25 pe firul I de circulaţie şi 13,38 pe firul II de circulaţie.

În urma întreruperii circulaţiei pe relaţia Predeal –Timişu de Sus, trei trenuri au acumulat întârzieri, cuprinse între 60 – 100 de minute.

De asemenea, tot în cursul zilei de azi, începând cu ora 13,25 circulaţia feroviară pe relaţia Izvorul Mureş – Izvorul Olt (raza SRCF Braşov) este momentan întreruptă, din cauza lipsei de tensiune la linia de contact, determinată de un copac căzut în linia curentă.

Echipele de intervenţie se deplasează la faţa locului şi desfăşoară operaţiuni de înlăturare a copacului căzut şi remediere a liniei de contact, astfel încât circulaţia feroviară să fie reluată în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. îşi cere scuze pentru disconfortul creat şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521”.


 

Copacul a fost doborât în dreptul haltei Timișul de Sus, în condițiile în care rafalele de vânt au atins viteza de 60 de km la oră. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 12:45.

Unul dintre trenuri este oprit la Timișul de Sus, este trenul în fața căruia a căzut arborele, iar alte două trenuri staționează la Predeal.

Autoritățile promit îndepărtarea copacului și reluarea traficului feroviar cât mai rapid posibil. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri