Vremea rea a început să facă probleme în nordul țării. Prognoza pentru următoarele zile

Data actualizării: Data publicării:
masina derapata

Viscolul a făcut probleme mari în nordul ţării. În pasurile Gutâi şi Huta, şoferii n-au răzbit printre nămeţi, cu toate că aveau maşinile echipate pentru iarnă. Şoferii de TIR au urcat cât au putut, apoi au tras camioanele pe dreapta. Poliţiştii au impus restricţii pentru maşinile mari abia spre seară, când drumul era deja aproape imposibil de străbătut.

În Pasul Gutâi ninge fără oprire de azi-noapte. Deşi a fost suplimentat numărul utilajelor de deszăpezire, cele opt maşini nu au reuşit să cureţe şoseaua. În urma lor, zăpada s-a aşternut la loc.

Chiar şi cu maşinile echipate de iarnă, mulţi nu au reuşit să înainteze. Un şofer, spre exemplu, a derapat şi a ieşit pe marginea drumului. Norocul lui a fost că maşina s-a blocat într-o bordură şi nu s-a rostogolit în prăpastie.

Probleme au fost şi în Pasul Huta, care face legătura între Satu Mare şi Maramureş. Telespectatorii ne-au trimis imagini cu o coloană de maşini blocată de nămeţi.

Prognoza în următoarele zile:

În următoarele ore și zile vremea rea se va face simțită în toată țara. Vor fi precipitații, mai întâi lapoviță, apoi ninsoare, și cu precădere gerul va fi mare, mai ales în cursul nopții, inclusiv la București:

grafica vreme bucuresti vreme patru zile grafica

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri