„Zi neagră pentru ziarele din România”. Textul apărut astăzi pe prima pagină a presei românești

Data actualizării: Data publicării:
pagina de media
Foto: Paginademedia.ro

Aproape toate ziarele publică luni, 25 septembrie, pe prima pagină același text, intitulat „Zi neagră pentru ziarele din România”. Fenomenul a fost semnalat de paginademedia.ro, care scrie că demersul jurnaliștilor ar avea legătură cu o măsură anunțată de primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

pagina de media
Foto: Paginademedia.ro

Textul publicat condamnă o decizie a primăriei sectorului 4, care a ridicat în ultimele luni peste 50 de chioșcuri de ziare de pe domeniul public, unele cu tot cu marfă. Distribuitorii spun că nu au primit nici autorizație de funcționare pentru a se reloca. Materialul publicat de ziare mai susține că înainte ca Daniel Băluță să ajungă primar, în sectorul 4 Asociația Difuzorilor de Presă București avea 110 chioșcuri, iar acum are 35.

Reprezentanţii Asociaţiei Difuzorilor de Presă (ADPR) din Bucureşti au anunţat că vor face grevă generală, luni, urmând ca la chioşcurile de presă din Capitală să nu mai fie vândute ziare, aceştia acuzându-l pe primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, că a refuzat să le înnoiască avizele de funcţionare şi că doreşte „să îi scoată în afara legii”. La rândul ei, Primăria Sectorului 4 acuză asociaţia că expune neadevăruri şi precizează că toate solicitările acesteia au fost onorate în conformitate cu hotărârile Consiliului Local al Sectorului 4 aplicabile în cazul de faţă.

„Vom fi singura capitală din Europa unde nu se va mai face difuzarea presei? Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluţă, a ridicat în ultimele luni peste 50 de chioşcuri de ziare de pe domeniul public, unele dintre ele cu tot cu marfă.

Deşi 90% dintre difuzorii de presă şi-au dat angajamentul în scris că vor înlocui toate chioşcurile vechi, Primăria Sectorului 4 a refuzat în mod sistematic să acorde autorizaţie de funcţionare. Desfiinţarea chioşcurilor de presă înseamnă 1.500 de oameni lăsaţi fără locuri de muncă şi bucureştenii privaţi de un drept prevăzut în Constituţiei, DREPTUL LA INFORMAŢIE”, se arată în textul publicat pe prima pagină a ziarelor.

Citește mai multe pe paginademedia.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri