Bază sportivă abandonată înainte să fie terminată

Data publicării:
baza abandonata

O bază sportivă din Dâmboviţa, construită cu bani de la Guvern, stă închisă de doi ani. Spre finalul proiectului, constructorul a intrat în faliment, iar Primăria nu a avut bani să continue lucrările. Evident, totul a început să se deterioreze. Noul primar vrea să îi dea totuşi o utilitate clădirii, dar şi pentru asta are nevoie de bani. A cerut fonduri de la Guvern, dar nu a primit niciun răspuns.

Construcţia bazei sportive a început în anul 2008, printr-un proiect guvernamental. Trei ani mai târziu a fost schimbată firma constructoare, iar în 2014 a fost reziliat contractul şi cu cea de-a doua firmă. De atunci, pe şantier nu s-a mai bătut niciun cui. Ba mai mult, în timp, investiţia a început să se deterioreze.

„Din cauza alunecărilor de teren, o parte din gardul care împrejmuieşte baza sportivă a fost distrus. Acum, nu doar că trebuie refăcută această parte de gard, dar trebuie consolidat şi dealul din spatele meu”, transmite corespondentul Digi24.

Clădirea este terminată în proporţie de 80%, dar ar mai fi nevoie de investiţii majore ca să devină funcţională.

Eduard Barcău, primarul comunei Ocniţa: „În momentul de faţă nu avem în planul de investiţii continuarea bazei sportive. Am făcut o solicitare la Guvern pentru suplimentarea fondurilor. Nu ştiu în momentul ăsta dacă o să ni se aprobe sau nu.”

Localnicii speră ca baza sportivă să fie deschisă cât mai repede, mai ales că în comună există şi o echipă de fotbal care se antrenează pe unde apucă.

Cornel Stănică, reprezentantul echipei de fotbal „Viitorul Ocniţa”: „Pe un alt stadion, din altă comună şi pe unde poate, prin pădure, eu ştiu, pe unde găsim şi noi loc.”

Noi, aici, avem foarte mult tineret care nu are niciun loc unde ar putea să facă sport”, spune un localnic.

Autorităţile locale speră să primească bani ca să poată deschide, în cel mult un an, baza sportivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri