Al treilea scandal sexual în Biserica Ortodoxă. Starețul Mănăstirii Prislop, eliberat din funcție din cauza unei înregistrări

Data publicării:
staretul celestin

Starețul Mănăstirii Prislop, părintele Celestin, a fost eliberat din funcție după ce în spațiul public a apărut o conversație a acestuia cu un fost călugăr. Din discuția celor doi, pare că starețul răspunde unor avansuri ale călugărului, relatează Adevărul. Acesta este al treilea scandal cu tentă sexuală în care este implicată Biserica Ortodoxă, după cazul preotului Pomohaci și cel al episcopului de Huși.

Fostul călugăr este cel care l-a reclamat pe starețul Mănăstirii Prislop la Episcopie. Nemulțumit că Episcopia ar fi refuzat să ia măsuri, el a făcut publică discuția înregistrată pe care a avut-o cu părintele Celestin.

Reprezentanţii Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului au confirmat că părintele Celestin a fost eliberat din funcție, dar au refuzat să comenteze pe marginea scandalului, mai ales că starețul a amenințat că îl va da în judecată pe fostul călugăr care a publicat înregistrarea.

“Trebuie să recunoaştem că nu există pădure fără uscături şi, din păcate, sunt astfel de cazuri şi în Biserică. Ele, punctual, se rezolvă, dar Biserica nu este nici serviciu secret, nu are nici detectivi particulari, iar până nu ne sunt semnalate situaţii clare, noi nu avem cum să luăm măsuri”, a mai spus el. Pe de altă parte, reprezentantul Bisericii spune că nu este exlusă o acţiune tendenţioasă la adresa Bisericii. „Sunt cazuri vechi, de 5-10 ani, de care se ştie, dar până acum nu au fost semnalate. Ne punem întebarea de ce. Poate dacă erau scoase la iveală atunci puteau fi rezolvate punctualm dar sunt semnalate toate sunt dodată, deci e clar că se doreşte să se lovească şi în insitituţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei, Ştefan Cristian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri