1 iulie vine cu scumpiri. Prețul gazelor naturale crește cu 2,5%

Data publicării:
bani lei salarii-2

Gazele sunt o resursă epuizabilă, așadar sunt mai scumpe. În plus, gazele se scumpesc pentru a treia oară anul acesta. Cu această crestere de 2,5%, se ajunge la o majorare de peste 5 procente. Vestea proastă este că vom mai avea anul acesta o creștere la prețul metanului, de la 1 octombrie, iar la finele anului, majorările vor ajunge la 8%.

Autorităţile spun veştile sunt bune totuşi pentru că scumpirea estimată pentru acest an conform calendarului era de 10%, însă datorită importurilor mai mici din Rusia şi a preţului mai scăzut din acest an, creşterea este şi ea mai mică.

Scumpirea se va resimţi odată cu sezonul rece de către persoanele care au centrală termică, întrucât, la un consum de 300 de metri cubi de gaz pe lună factura va creşte cu aproximativ 25 de lei.

Pe de altă parte, impactul ieftinirii curentului electric nu va fi la fel de mare. O reducere cu 2,6% înseamnă mai puţin de doi lei într-o factură medie de 80 de lei.

Tot de la 1 iulie, 30% din energia electrică va fi luată de pe bursă, ceea ce înseamnă că probabilitatea că preţurile să varieze de acum înainte este mult mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri