A început febra discounturilor Black Friday

Data actualizării: Data publicării:
black friday

Deşi până pe 18 noiembrie, vinerea celor mai mari reduceri din an, mai sunt câteva zile, febra discounturilor a început deja. Unii comercianţi au furat startul şi în acest an şi au scos deja la vânzare televizoare, calculatoare sau telefoane inteligente la preţuri reduse. De Black Friday vă puteţi cumpăra nu doar gadgeturi la ofertă, ci şi vacanţe pentru la anul.

Dacă aţi pus bani deoparte pentru cumpăraturi, ţineţi minte data de 18 noiembrie. Magazinele promit reduceri uimitoare de Black Friday.

Retailerii promit cele mai mari reduceri din ultimele 30 de zile. Patronii multor lanţuri de magazine nu au mai avut răbdare până vinerea viitoare şi, în speranţa unor vânzări mai mari, au coborât deja preţurile la mii de produse. De exemplu, un televizor poate fi cumpărat în această perioadă cu 300 de lei mai ieftin, iar un laptop s-a ieftinit, în medie, cu 200 de lei. Este drept, însă, că de Black Friday, clienţii aşteaptă discounturi şi mai mari.

„Facem Black Friday pentru a îi da posibilitatea clientului să-și cumpere produsele la un preț bun. Urmează o perioadă bună, cea mai bună din an, care vor reprezenta 30, 40 din cifra de afaceri”, afirmă Daniel Mirea, reprezentantul unui retailer de electronice.

În primele 9 luni ale anului, românii au cumpărat televizoare şi sisteme audio în valoare de 261 de milioane de euro, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe telefoane şi accesorii, românii au cheltuit mai bine de jumătate de miliard de euro. Cu peste 20 la sută au crescut, în perioada ianuarie-septembrie, şi vânzările electrocasnicelor.

De Black Friday, românii nu-şi cumpără doar un televizor mai mare sau un telefon mai performant. Unii îşi cumpără vacanţe la reducere. De exemplu, o agenţie de turism promite că pe 18 noiembrie clienţii vor putea cumpăra bilete de avion spre Paris, Lisabona sau Barcelona cu un discount ce poate ajunge şi la 90%.

„De Black Friday clienţii noştri vor avea posibilitatea să-şi cumpere vacanţele de vară la reduceri cuprinse între 50 şi 70%. Printre destinaţiile pe care le-am pregătit sunt Santorini, Skiathos, Zakyntos, Larnaca în Creta. Pentru Skiathos avem o vacanţă la 99 de euro de persoană ce include avion şi 7 nopţi de cazare. Preţul normal ar fi undeva la 400 de euro”, spune Adrian Horvat, reprezentantul unei agenţii.

Pentru Lefkada sau Creta reducerile vor fi de 30-38%.

Vinerea Neagră este o tradiţie relativ recentă în ţara noastră. Are loc cu o săptămână înaintea celebrului Black Friday din Occident.

Citiți și: Black Friday vine la Digi Mobil cu reduceri de până la 400 de lei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri