Adrian Vasilescu, despre impozitarea bacșișului: Mă îndoiesc că de aici va câștiga ceva bugetul

Data publicării:
adrian vasilescu km 0 1

Conform acestei ordonanțe, angajații unui restaurant trebuie să declare cu câți bani au venit la muncă și cu câți bani pleacă. „Mă îndoiesc că de aici va câștiga ceva bugetul”, a comentat consultantul BNR, Adrian Vasilescu. El a subliniat că ordonanța de urgență va trebui până la urmă să fie votată în Parlament, chiar dacă ea este aplicabilă de la 1 iunie, sugerând astfel că legislația ar putea suferi modificări.

Nu s-a stabilit nici forma registrului și nici cine îl reglementează și cine îl urmărește”, a completat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România.

Am auzit ceva că angajații între ei să discute, să adune toată suma, să aplice taxa, dar nu...”, a continuat Adrian Vasilescu.

Aceste măsuri sunt făcute de oameni care s-au dus la restaurant și n-au plătit din buzunarul lor”, a spus Cristian Pârvan. „De exemplu, cum face un străin care vine și plătește cu cardul? Care-i procedura? (Adrian Vasilescu zâmbește – n.r.) Deci, putem să imaginăm foarte multe situații la care această ordonanță n-are cum să dea răspuns, pentru că este făcută pur și simplu de oameni care n-au plătit la un magazin de bloc și nu știu ce înseamnă să lași 10 bani - 20 de bani. Ei nu cumpără de acolo, le cumpără alții. Deci, sunt niște oameni care au făcut niște reguli ideale și lipsite de realism”, a comentat Cristian Pârvan.

Totuși, această ordonanță a făcut un singur lucru bun: se dau bonuri fiscale. „Asta este bun”, a completat Cristian Pârvan. El spune că, în schimb, ar fi trebuit aprobat impozitul forfetar, mult mai potrivit pentru micile afaceri.

Mai există o chestiune știută de specialiști: cât costă controalele astea? Cât costă un control și ce sumă ai mobilizat după ce ai controlat și ai cheltuit cu controlul ăla nu știu cât? Deci, ai niște resurse limitate, inclusiv la control și atunci în loc să te duci la marea evaziune, pentru că, sincer vorbind, ca să fim răutăcioși, marea evaziune pe noi ne interesează la fel ca și mica evaziune! Foarte bine! Și-atunci ați ales mica evaziune!”, a conchis într-o notă de sarcasm Cristian Pârvan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri