Cererile pentru asigurarea recoltelor de struguri, depuse până pe 30 noiembrie

Data publicării:
vita de vie - struguri - GettyImages - 29 iulie 2015-1

Cultivatorii de viţă de vie pot depune cereri de plată pentru asigurarea recoltelor de struguri pentru vin până pe data de 30 noiembrie, a anunţat luni Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

vita de vie - struguri - GettyImages - 29 iulie 2015

“Termenul limită pentru depunerea cererilor de plată pentru măsura de asigurare a recoltelor de struguri pentru vin este data de 30 noiembrie 2016, conform prevederilor art.5 (1) din OMADR 1329/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de punere în aplicare a măsurii de asigurare a recoltei de struguri pentru vin, eligibilă pentru finanţare în cadrul Programului naţional de sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018”, se arată în anunţul APIA, potrivit News.ro.

Persoanele fizice şi firmele care pot beneficia de asigurarea recoltelor de struguri trebuie să depună la centrele judeţene al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură o cerere de plată, însoţită de câteva documente.

Pe lângă aceste documente, mai este necesară copia actelor care să dovedească dreptul de proprietate sau de exploatare pentru suprafaţa asigurată.

O parte a producătorilor de vin din România estimau la sfârşitul lunii septembrie o producţie de aproape patru milioane de hectolitri în acest an, asemănătoare cu cea din anii anteriori, dar se înregistrează diferenţe semnificative de producţie între regiunile viticole, de la un avans de 20% în Vrancea, la o scădere de 30% în Dobrogea, potrivit Patronatul Naţional al Viei şi Vinului.

În 2014, producţia totală de vin la nivel naţional a fost de circa 3,7 milioane de hectolitri, iar în 2015 de aproape 3,6 milioane de hectolitri, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii.

În acest an se înregistrează diferenţe semnificative de producţie de struguri la hectar atât între regiunile viticole, cât şi între producătorii aflaţi în aceeaşi zonă, în contextul în care principala provocare a acestei campanii este găsirea forţei de muncă sezoniere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri