Daea îi obligă pe producători să-și eticheteze pepenii

Data actualizării: Data publicării:
pepeni pepene - crop - gettyimages - 31 iulie 2015

Un ordin al ministrului Agriculturii, Petre Daea, publicat marți în Monitorul Oficial, introduce noi reguli pentru producătorii de pepeni: realizarea și afișarea de etichete care să conțină numele produsului, dar și data recoltării și localitatea de origine.

pepeni pepene - crop - gettyimages - 31 iulie 2015
Sursă foto: Getty Images

Ordinul ministrului Agriculturii nr. 225, publicat în Monitorul Oficial nr. 515/4 iulie 2017, stabilește obligația etichetării și ce trebuie să conțină eticheta.

Art. 3 al Ordinului spune că „eticheta pentru produsul pepeni comercializat de producătorii agricoli va conține informații cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului și prețul de vânzare”.

Același articol mai prevede că producătorii au obligația afișării etichetei „într-un loc vizibil cumpărătorilor, fără a se deteriora”.

Eticheta va avea format A4, va fi plastifiată transparent și va fi „imprimată landscape, față-verso, color” cu informațiile menționate mai sus.

Producătorii vor fi verificați la etichete, prin sondaj, de reprezentanții Direcției generale control, antifraudă și inspecții din cadrul Ministerului Agriculturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri