Procedură demarată. Telemeaua de Sibiu, recunoscută în Uniunea Europeană

Data publicării:
telemea sibiu FB ministerul agriculturii

Telemeaua de Sibiu are toate şansele să fie recunoscută la nivel european. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că va sprijini acest produs pentru a fi protejat şi exportat la nivel european.

telemea sibiu FB ministerul agriculturii
FOTO: Facebook Ministerul Agriculturii

La începutul săptămânii viitoare documentele vor fi depuse la Ministerul Agriculturii, după care actele se vor trimite la Comisia Europeană.

Procedura prevede o perioadă de 60 de zile în care dosarul poate fi contestat, ulterior devenind protejat pe piaţa internă. Specialiştii sibieni estimează că acest lucru se va întâmpla din ianuarie 2018.

Dosarul va fi apoi transmis Comisiei Europene care va stabili faptul că produsul ”Telemeaua de Sibiu” este produs de ”Indicaţie Geografică Protejată” şi va putea fi distribuit în Uniunea Europeană cu această denumire.

În sistemele de calitate europene, ”Indicaţie Geografică Protejată” (IGP) înseamnă produs originar dintr-un anumit loc, regiune sau ţară, care are o anumită calitate, reputaţie sau o altă caracteristică ce poate fi atribuită în principal originii geografice a produsului şi cel puţin una dintre etapele de producţie se desfăşoară în zona geografică delimitată.

Judeţul Sibiu este cunoscut în întreaga ţară pentru telemea, aici fiind şi cel mai mare număr de oieri din ţară, dar şi cel mai mare efectiv de animale înregistrate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri