Proteste inedite|Schweighofer cheamă la discuții ONG privind tăierile ilegale

Data actualizării: Data publicării:
boicot lemn

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer susţine că în prezent se consultă cu organizaţii de mediu pentru a combate tăierile ilegale în România.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Iniţiativa companiei a venit după ce în semn de protest, dar şi pentru a boicota vânzarea de lemn ilegal, nouă membri ai comunităţii De-clic.ro s-au costumat pe 10 decembrie 2016, în animale sălbatice şi au vizitat două magazine de bricolaj care comercializează lemn de la firma austriacă, potrivit News.ro.

În luna decembrie compania Hornbach România a anunțat că, începând cu luna ianuarie, încetează colaborarea cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer în ceea ce privește comercializarea lemnului de construcții și a celui rindeluit, produse pentru care s-a ales deja un furnizor nou.

„Ținem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile  unei silviculturi responsabile“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, director general al Hornbach România.

Iniţiativa companiei a venit după ce în semn de protest, dar şi pentru a boicota vânzarea de lemn ilegal, nouă membri ai comunităţii De-clic.ro s-au costumat pe 10 decembrie 2016, în animale sălbatice şi au vizitat două magazine de bricolaj care comercializează lemn de la firma austriacă.

Holzindustrie Schweighofer afirmă că susţine activiştii de mediu din România.

"În această privinţă, responsabilitatea noastră de a ne îngriji de viitorul pădurilor depăşeşte obligaţiile legale", a precizat compania.

"Holzindustrie Schweighofer a iniţiat deja mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea activităţilor companiei. Acestea se bazează pe propunerile constructive primite de la toţi factorii interesaţi, iar compania invită şi comunitatea De-clic.ro să se angajeze la acest dialog constructiv”, se arată în comunicatul transmis de firma austriacă.

Reprezentanţii Schweighofer susţin că firma are un obiectiv comun cu organizaţiile de mediu – silvicultură sustenabilă şi utilizare sustenabilă a lemnului în România.

La începutul anului trecut, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile înţelegeri între companii active pe piaţa prelucrării lemnului în vederea împărţirii pieţei, surselor de aprovizionare, precum şi adjudecării lemnului destinat comercializării la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de Direcţiile silvice Alba şi Hunedoara.

Consiliul Concurenţei, a efectuat, la acea dată, inspecţii inopinate la sediile companiilor Holzindustrie Schweighofer, Egger Romania, Kronospan Romania, Kronospan Sebeş, Silva Logistic Services, Alredia şi Lacul Codrilor.

Holzindustrie Schweighofer a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 1,9 miliarde de lei(422 de milioane de euro), în uşoară scădere faţă de 2014, an în care compania a obţinut afaceri de 2 miliarde de lei. Firma austriacă a înregistrat un profit de 206 milioane de lei (45 de milioane de euro).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri