Airbus va porni producţia de elicoptere Super Puma la Braşov. S-a extins pe încă 1,2 hectare

Data publicării:
airbus elicopter

În total, platforma Airbus ar urma să ajungă la 2,7 hectare. Terenul va fi pus la dispoziţia firmei Vadstena SRL, înfiinţată de Airbus Helicopters în România.

Potrivit acordului, IAR va ramâne în proprietatea terenului, însă Airbus îşi va plăti taxele către autorităţile locale.

Airbus nu a anunţat la cât se va ridica investiţia în noua fabrică din România şi nu se ştie nici câţi oameni vor fi angajaţi acolo.

Cei de la Airbus au anunţat, de curând, că vor să-şi dubleze producţia de la 30 de aparate pe an, la 60. Acest lucru ar putea însemna că aici se vor produce circa 30 de aparate, care costă 12 milioane de euro bucata, preţ de catalog.

Elicopterele SuperPuma sunt folosite intens de către companiile petroliere care exploatează resursele din Marea Nordului. Acestea ar putea fi folosite pentru exploatările din Marea Neagră.

Elicopterul Super Puma are două locuri pentru piloţi şi până la 19 locuri pentru pasageri. În funcţie de versiune, aparatul poate avea o rază de acţiune de peste 1.000 de kilometri şi poate atinge o viteză maximă de 345 km/h. Elicopterele SuperPuma au şi versiuni militare, însă cele mai populare sunt cele civile.

Airbus Helicopters era denumită anterior Eurocopter. Aceasta este prezentă în România din 2002, şi a fost creată într-un parteneriat cu IAR Braşov, iar firma de stat deţine 49% din acţiuni.

Faptul ca Airbus a preferat să formeze o nouă firmă pentru noua fabrică arată intenţia de a regândi şi parteneriatul cu IAR şi cât va deţine aceasta în noua firmă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri