Ajutoare sociale de la Guvern de tip trei în unu

Data publicării:
saracie copii 1

"Toate aceste trei tipuri de ajutoare sociale se vor subscrie acestui mecanism de venit minim de incluziune. La aceste ajutoare cumulate (...) se mai adaugă câteva elemente în plus, anume plata asigurărilor de sănătate (...), asigurarea de locuință pentru persoanele care au o locuință (...) și eventual ajutoare de urgență în caz de necesitate. E un mecanism mai complex, dar care, din punct de vedere birocratic, este mult simplificat, în sensul că nu se mai depun, iată, trei solicitări pentru venituri diferite, ci o singură solicitare la primărie, care are datoria și va avea capacitatea să implementeze toate aceste ajutoare", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Acesta a explicat că persoana care beneficiază de acest venit "poate avea venituri de natură salarială, dar dacă nu depășește plafoanele pe care le stabilește legea, va putea beneficia la rândul ei de parte din venitul de incluziune".

"Condiționăm acest venit minim de confirmarea că persoana respectivă e în căutarea unui loc de muncă, participă la cursuri de calificare profesională dacă este cazul, copiii persoanei respective merg la școală, e condiție esențială (...) și participă, dacă este solicitată, la activități în beneficiul comunității. (...) În urma acestei cumulări de venituri vom avea creșteri a ceea ce înseamnă ajutoarele sociale cumulate (...). Cifra reper este 260 de lei. Pentru ajutorul de familie este de la 260 la un maxim de 428 de lei cu familiile cu mai mulți copii, iar la ajutorul suplimentar pentru locuință se duce până la 600 de lei", a susținut purtătorul de cuvânt.

În ceea ce privește impactul bugetar, în 2018, primul an de aplicare a acestei legi, "este vorba de 600 de milioane de lei, în anul următor cifra crește spre un miliard de lei".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri