Ambasadorul SUA: Ford vrea o nouă investiție la Craiova, dar are nevoie de autostrăzi

Data publicării:
12356662 10156428808320454 6017515869404445773 o

Ford ia în considerare încă o investiţie majoră în Craiova, care ar creşte semnificativ capacitatea de producţie a fabricii peste nivelul actual. Dar, pentru asta, este neapărată nevoie de un sistem de autostrăzi mai bun decât cel de acum, care să ducă de la această fabrică spre Piteşti şi, de acolo, spre Europa. De asemenea, va fi nevoie de o infrastructură feroviară mai bună, pentru a aduce aici componentele de care este nevoie, dar şi pentru a trimite produsele la export”, a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA în România.

Ambasadorul a mai adăugat însă că această creştere a producţiei ar fi mult mai simplu de pus în practică dacă fabrica ar avea infrastructura aferentă.

Statul român s-a angajat neoficial la preluarea uzinei din Craiova că va lega oraşul de coridoarele de transport europene. Craiova nu are însă nici pînă acum o centură ocolitoare şi nu există nici drum expres spre Piteşti sau Calafat.

Ambasadorul american a fost la Craiova pentru a sărbători împreună cu salariaţii motorul Ecoboost cu numărul un milion. Acesta a fost trei ani la rând motorul anului în lume şi echipează maşini de pe toate continentele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri