Apartamente cu mai multe camere, dar mai mici, cumpărate prin Prima Casă

Data publicării:
apartament grafica

În urmă cu cinci ani, când s-au dat primele credite prin programul Prima Casă, locuinţele cu trei camere atrăgeau puţin peste 20% dintre clienţi. Între timp, acestea au revenit în vizorul cumpărătorilor, deoarece preţurile lor s-au redus chiar şi cu 40% faţă de perioada 2007-2008. Apartamentele cu două camere, în schimb, s-au depreciat mai puţin.

„Dacă e să comparăm două camere cu trei camere, în toate oraşele pe care le analizăm noi, preţul este mai mic pentru trei camere. Acum, practic, în aproape toate oraşele mari din ţară, apartamentele cu trei camere se încadrează în Prima Casă”, spune Daniel Crainic, specialist în imobiliare.

Ofertele de locuinţe noi par a fi cele mai avantajoase ca preţ. Un apartament cu două camere sau cu trei camere cumpărat cu mai puţin de 40.000 de euro poate părea un chilipir. Numai că aceste locuinţe sunt construite la periferia Bucureştiului, iar suprafeţele sunt mici. O locuinţă cu trei camere are 50 de metri pătraţi, iar una cu două - 40 de metri pătraţi, cât o garsonieră veche din cartierul Militari.

Din 2009 şi până acum au fost acordate, în total, 130.000 de credite de tip Prima Casă. Valoarea medie a finanţării a fost, anul acesta, de 36.000 de euro. Programul va continua şi în 2015.

Şi românii de peste hotare vor putea lua un astfel de credit, atât pentru cumpărarea, cât şi pentru construcţia de locuinţe.

S-a dovedit de-a lungul timpului că acest bazin potenţial de viitori clienţi sunt mult mai bun-platnici decât restul clienţilor”, spune Adrian Pandelescu, broker de credite.

Anul acesta, fondurile programului Prima Casă au ajuns la 25.000 de beneficiari, cu 500 mai puţini faţă de 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri