Apartamente inexistente, vizitate virtual

Data actualizării: Data publicării:
locuinte

Un apartament care încă nu există poate fi totuşi vizitat virtual. Este găselniţa dezvoltatorilor imobiliari pentru a-i convinge pe clienţi să creadă în proiectele lor rezidenţiale aflate doar pe hârtie sau sub forma machetelor de plastic. Oamenii spun însă că nu sunt dispuşi să dea banii atât de uşor pe promisiuni.

În faţa blocurilor în miniatură, frumos colorate şi luminate, clienţii se întreabă un singur lucru: dacă plătim avansul şi blocul adevărat nu se mai construieşte?

Pentru cele peste 350 de apartamente din proiect, constructorii au pus la cale o vizită... virtuală.

Alţi dezvoltatori, care vând locuinţe premium ce depăşesc 170.000 de euro, oferă cadouri la fel de costisitoare precum locuințele.

„Pentru cumpărătorii care vor achiziţiona un apartament oferta constă într-o maşină cadou”, spune Carmen Stetco, reprezentant dezvoltator.

Alţii fac daruri, dar mai modeste

Este în construcţie, am ajuns la etajul 2 cu lucrările. Se poate obține un discount de 3.000 de euro, un loc de parcare gratis”, explică Alexandru Petrescu, consultant.

Peste 70% din ansamblurile rezidenţiale prezente sunt la început de drum”, spune Cristina Bercea, organizator al Târgului Naţional Imobiliar.

Majoritatea clienţilor sunt atraşi tot de blocurile vechi pentru că au încredere mai mare în calitatea construcţiei. O spun datele unui site de anunțuri online.

Site-ul are pe această nişă de imobiliare undeva la 3,2 milioane de vizitatori unici lunar şi o proprietate se declară vândută undeva la 28 de zile”, spune Valentin Vlăsceanu, consultant.

Preţul mediu al unui apartament nou de trei camere scos la vânzare la târg este de aproximativ 75.000 de euro fără TVA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri