Arctic vrea să deschidă o nouă fabrică în România

Data publicării:
arctic

Arctic deja a cumpărat terenul şi a primit certificatul de urbanism pentru viitoarea sa fabrică de maşini de spălat. Va fi construită în comuna Ulmi la ieşirea din Târgovişte şi la 30 de kilometri de cealaltă fabrică pe care o are Arctic în judeţul Dâmboviţa, cea de frigidere de la Găieşti.

Compania va investi 105 milioane de euro în producţia de maşini de spălat, dar condiţionează construirea fabricii de lângă Târgovişte de primirea unui ajutor de stat de 37 de milioane de euro. Îl vor primi probabil, având în vedere dimensiunile proiectului.

Autorităţile judeţene au declarat pentru presa locală că noua fabrică Arctic de lângă Târgovişte ar urma să fie inaugurată în 2017. Va avea iniţial 500 de angajaţi, dar până în 2019 va angaja încă 2.000.

În momentul în care producţia de maşini de spălat va atinge capacitatea maximă, Arctic îşi va dubla forţa de muncă şi afacerile din România, care au fost preluate în 2002 de grupul turc Arçelik, ce deţine şi marca Beko.

Fabrica de frigidere şi congelatoare din Găieşti a avut în 2014 venituri de aproape 350 de milioane de euro, în creştere cu aproape 7% faţă de 2013 şi un profit de 26 de milioane de euro, arată cele mai recente date raportate la Ministerul de Finanţe. La Găieşi, Arctic produce 2,6 milioane de frigidere şi congelatoare sub marcă proprie sau sub brandul Beko. 85% dintre ele pleacă la export.

În urmă cu trei ani capacitatea fabricii a fost mărită cu 25% printr-o investiţie de 24 de milioane de euro care a fost susţinută de stat cu zece milioane de euro. Arctic reuşeşte să primească ajutoare pentru că este cel mai mare angajator din judeţul Dâmboviţa. Acest statut era deţinut cândva de combinatul de oţeluri speciale din Târgovişte, care şi-a diminuat însă activitatea şi acum are mai puţini salariaţi decât fabrica de frigidere din Găieşti.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri