ASF: Sistemul pensiilor private obligatorii este solid şi în creştere

Data actualizării: Data publicării:
1703221511_autoritate-supraveghere-financiara-asf-asigurari-bursa-pensii

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a criticat, miercuri, decizia administratorului de pensii private NN Pensii de a se adresa clienţilor printr-un e-mail prin care îi avertiza despre eventualitatea unei naţionalizări a pensiilor private, acuzând că este o poziţie "excesivă şi neavenită".

1703221511_autoritate-supraveghere-financiara-asf-asigurari-bursa-pensii

Sursa foto: bancherul.ro

ASF susţine că "nu au fost şi nu sunt discuţii oficiale pe acest subiect", potrivit News.ro.

Marţi, administratorul de pensii private NN Pensii şi-a anunţat clienţii cărora le administrează pensia privată obligatorie că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat act de declaraţiile din ultima vreme care au făcut referire la o aşa zisă naţionalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), pe care însă nu le împărtăşeşte. Nu au fost şi nu sunt discuţii oficiale pe acest subiect.De aceea, poziţia recentă a societăţii NN Pensii, care a avut o intervenţie în spaţiul public pe această temă, este excesivă şi neavenită", a reac'ionat ASF, într-un comunicat.

Autoritatea îşi argumentează reacţia prin faptul că "nu pot fi introduse subiecte în discuţia cu consumatorii pe baza unor zvonuri sau declaraţii politice".

"Sistemul pensiilor private obligatorii este unul solid, aflat în creştere şi care are capacitatea de a genera beneficii pentru participanţii la sistem. În acest context, ASF nu vede nicio justificare posibilă pentru o eventuală decizie care priveşte naţionalizarea Pilonului II de pensii", consideră ASF.

Naţionalizarea pensiilor private a fost pusă recent în discuţie de prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi negată vehement de ministrul Finanţelor prin reacţia „Aberaţie!”, NN Pensii simţind însă acum nevoia de a se adresa clienţilor săi pe această temă şi de a le cere să se implice activ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri