ASF retrage autorizația de funcționare pentru Carpatica Asig

Data publicării:
carpatica asig

Decizia a fost luată în urma constatării stării de insolvență a societății și promovării cererii de deschidere a procedurii de faliment.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, spunea recent într-un interviu pentru Agerpres că șansele de salvare ale companiei de asigurări Carpatica Asig sunt foarte mici, adăugând că situația asigurătorului va fi clarificată curând.

Avem cele trei mari cazuri: Astra, Carpatica, City Insurance. Astra este deja istorie, la Carpatica probabil vom ști foarte curând încotro se îndreaptă. Șansele de a fi salvată sunt foarte mici. Sper ca lucrurile să nu meargă în aceeași direcție și la City Insurance. Deocamdată, la City există un plan de redresare pe care urmează să-l aprobăm, există niște angajamente de capitalizare”, a spus Mișu Negrițoiu, întrebat dacă ar putea exista schimbări în rândul jucătorilor din piața de asigurări.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, la începutul lunii trecute, proiectul de achiziție prezentat de societatea IIC România B.V. în vederea dobândirii unei participații calificate din capitalul social al societății Carpatica Asig.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri