Autostrada Sibiu Orăștie, întâi reparată, apoi expertizată

Data publicării:
autostrada sibiu orastie inquam photos - 14.10.2015 1

Foto: Inquam photos

Termenele au fost avansate marți de către directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, într-o conferinţă pe teme de infrastructură, informează News.ro.

Dacă reparațiile vor începe luna viitoare, efectuarea expertizei care va arăta situația concretă și cauzele pentru care autostrada s-a fisurat va întârzia. Săptămâna viitoare urmează să înceapă licitația pentru selecția firmei ce va face expertiza, spune Homor. Concluziile nu se știe însă când vor fi disponibile.

"În aprilie încep efectiv lucrările de reparare a autostrăzii Orăştie-Sibiu. Nu putem discuta de o valoare exactă până nu vom avea un proiect tehnic”, spune Homor.

O altă inovație este efectuarea lucrările chiar de către CNADNR cu utilaje închiriate. ”Soluţia cu cele mai puţine riscuri şi o durată cât mai mică de execuţie este aceea de a executa lucrările în regie proprie", a spus Homor. CNADNR va folosi utilajele proprii, la care se adaugă utilaje închiriate şi materiale de construcţii necesare. Compania de stat estimează că remedierea defecţiunilor va costa cel mult 5 milioane de euro.

”Compania nu are încă stabilită o soluție de consolidare. Lucrările se vor face pe baza soluției stabilite inițial de proiectant care însă nu mai este corespunzătoare”, spune șeful unei firme de proiectare consultanță în domeniul drumurilor.

Problemele au apărut, iniţial, pe o porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, deschisă în noiembrie 2014, chiar înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Bucata de autostradă a fost demolată şi trebuie refăcută complet, însă porţiunea cu probleme s-a extins la circa 600 de metri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri