Avertisment FMI: Majorările salariale amenință creșterea economică

Data publicării:
logo FMI

FMI avertizează că nu mai este loc de alte tăieri de taxe. Reprezentanții Fondului spun că reducerile succesive de impozite, majorările salariale și investițiile reduse ale statului amenință creșterea economică și restrâng, totodată, creșterea potențială a economiei.

Cu toate acestea, reducerile succesive de impozite şi taxe, majorările salariale ce depăşesc creşterile de productivitate şi investiţiile publice de calitate, de volum redus, încep să ameninţe aceste realizări şi restrâng creşterea potenţialului. După părerea noastră, acesta este cel mai important mesaj. Se impune reorientarea politicilor dinspre stimularea consumului către sprijinirea investiţiei pentru a avea o creştere sustenabilă care să permită includerea unui număr cât mai mare de români în clasa de mijloc, într-o manieră sustenabilă”, a spus Reza Baqir, şeful misiunii FMI în România.

Sunt primele concluzii ale raportului FMI asupra economiei României prezentat la această oră la sediul BNR. Aceștia au transmis Guvernului că este necesară o mai bună absorbție a fondurilor europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri