Avertismentul lui V. Ponta pentru comercianţi: Vom pune nişte taxe atât de mari, încât cei care câştigă speculativ să piardă pe partea cealaltă

Data publicării:
carne supermarket-Mediafax-1

Mâncarea ar trebui să se ieftinească cu 12% la 1 iunie, potrivit calculelor, însă autorităţile bănuiesc că există deja înţelegeri între comercianţi.

„Îl rog pe ministrulul Agriculturii și, de asemenea, vreau să transmit rugămintea și președintelui Consiliului Concurenței și șefului ANPC să începeți deja să verificați dacă ce a apărut în presă e adevărat. Dacă hipermarketuri, dacă comercianți profită de cea mai bună măsură pe care puteam să o luăm vreodată pentru agricultură și pentru consumatorii din România, reducerea TVA, pentru a-și mări prețurile acum ca să rămână după aceea cu ele la nivelul pe care și-l doresc”, a spus premierul Victor Ponta, în ședința de guvern de astăzi.  

„Putem însă şi avem cum să obligăm pe toţi cei care activează pe piaţa românească, prin măsuri foarte clare şi foarte dure, să respecte principiul competitivităţii şi să aplice mai departe, evident de la 1 iunie, scăderea preţurilor aşa cum se impune prin scăderea TVA. Avem măsuri legislative pe care le putem lua, nu ordonanţe de îngheţare, dar putem să introducem taxe speciale pentru cei care folosesc acest prilej şi nu voi ezita, şi vă rog să propuneţi, dacă constatăm că într-adevăr există această situaţie vom pune nişte taxe atât de mari încât ce câştigă în mod speculativ să piardă pe partea cealaltă”, a adăugat premierul.

Citiți și:

Propunere: Alimentele să aibă două etichete după scăderea TVA

Jocul cu prețurile, înaintea reducerii TVA la alimente. Ce le pregătesc consumatorilor supermarketurile și producătorii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri