Băiatul deştept din Drăgăneşti. Marian Căpăţînă a prosperat, întreprinderea Aversa a falimentat

Data publicării:
sediu firma capatana

Marian Capăţînă este omul care ar fi intermediat mita de 600.000 de euro pe care membrii familiei lui Bercea Mondial ar fi dat-o fratelui preşedintelui României. Potrivit anchetatorilor, 350.000 de euro din cei 600.000 care ar fi trebuit să ajungă ca mită la judecători au intrat în buzunarul lui Marian Căpăţînă.

Marian Căpăţînă este unicul acţionar al firmei Exprotur Trading SRL. Firma are ca obiect de activitate industria hotelieră şi a avut în ultimii şase ani, în medie, un angajat pe an. Societatea funcționează, oficial, la Ovidiu, în Constanța.

Echipa Digi24 care s-a deplasat la sediul oficial al S.C. Exprotur Trading a găsit acolo un student străin, care spune că nu știe de existența acestei societăți și că a închiriat imobilul în luna ianuarie a acestui an.

Cu toate acestea, cifra de afaceri a Exprotur Trading SRL a crescut în ultimii ani de 25 de ori.

Dacă în 2008 a încasat aproape 300.000 de mii de lei, patru ani mai târziu, societatea avea o cifră de afaceri de 30 de ori mai mare Anul 2012 coincide cu încheierea unor contracte de peste 450.000 de euro cu mari companii de stat. Printre acestea se numără Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Rovinari.

Exprotur Trading SRL a vândut marilor companii de stat pompe centrifuge, electropompe şi piese de schimb pentru acestea. Majoritatea contractelor au fost încheiate prin metoda negocierii fără anunţ de participare. Firma lui Căpăţînă a fost intermediar între fabrica de stat care produce aceste pompe, Aversa, şi respectivele companii de stat.

În perioada în care Căpățînă prospera de pe urma afacerilor cu statul, furnizorul său, firma de stat Aversa, a avut o cifră de afaceri de 15 ori mai mică și, în final, a ajuns în faliment.

Marian Căpăţînă a fost liderul PDL al organizaţiei din Drăgăneşti Olt. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri