Aventura unei afaceri pe cont propriu

Data publicării:
sedinta

A schimbat un loc de muncă bine plătit cu aventura unei afaceri pe cont propriu. Este povestea unui bărbat din Constanţa, care, la 27 de ani a renunţat la conducerea unei divizii a grupului IBM pentru a-şi deschide propria firmă. A început în sufrageria părinţilor şi acum, nouă ani mai târziu, are 33 de angajaţi şi contracte cu companii din străinătate.

Mihai Bocai şi-a început cariera ca project manager la o mare companie de software din Bucureşti. Ulterior, a ajuns manager de departament, iar sistemele dezvoltate de el erau folosite de HP în Europa, Orientul Mjlociu şi Africa. Apoi a lucrat pentru IBM. Deşi avansa în carieră, Mihai avea sentimentul că rezultatele muncii lui nu se vedeau imediat. Aşa că, în 2007 a decis să fie propriul său şef. L-a luat drept partener pe fratele său şi s-au apucat de treabă chiar în sufrageria părinţilor. Astăzi compania lui ajută firmele să profite de avantajele Intermetului şi reţelelor sociale şi le oferă sfaturi patronilor când au probleme în afaceri.

Mihai Bocai, CEO companie marketing: „Cel mai greu a fost să găsim oameni. Am fost doi, am plecat dintr-un apartament. Noi făceam tot: noi mergeam la clienţi, ne întorceam, făceam proiectele, iar mergeam la clienţi.”

Pentru că băncile erau retincente, şi-au investit economiile

Mihai Bocai, CEO companie marketing: „Aveam nişte discuţii complexe şi foarte încurajatoare până ajungeam la "şi ce garanţii aveţi", până la garanţii de 300%. Ok! Luăm frumos hârtiuţele şi plecăm acasă de fiecare dată.”

Acum, compania lui Mihai are 33 de angajaţi, toţi tineri, 80 de contracte în derulare atât în ţară, cât şi în America, Anglia, Norvegia, Elveţia şi India şi o cifră de afaceri de 500.000 de euro.

Unul dintre angajaţi este Alina Ursache, project manager. Când a intrat în firmă, acum patru ani, nu ştia mai nimic despre acest domeniu.

Alina Ursache, project manager: „Mi-a zis că mă va ajuta în tot ce am nevoie. Am fost puţin reticentă la început. Nu lucrasem niciodată cu programatori său în domeniul IT.”

Mihai îşi dezvoltă încă afacerea, va deschide în curând un nou birou în Capitală şi unul în Anglia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri