Bancheri ușor de dat afară

Data publicării:
bursa frankfurt

Frankfurtul momeşte băncile care vor să plece din Londra cu o promisiune bizară: dacă veniţi la noi, vă ajutăm să-i concediaţi pe bancheri foarte uşor.

 

Oricât de ciudat ar suna, marile bănci ezită să-şi mute operaţiunile la Frankfurt după Brexit tocmai din cauza codului german al muncii. Legislaţia face ca restructurările să fie greu de făcut, însă oficialii germani încep să vorbească despre modificări astfel încât bancherii cu salarii foarte mari să poate fi daţi uşor afara în caz de criză, de pildă. Ba chiar se flutură inclusiv ideea unei perioade de graţie de până la cinci ani în care locurile de muncă mutate din Londra în Frankfurt să fie guvernate de legea britanică.

Sunt propuneri extreme care arată însă cât de mult îşi doresc germanii să fure job-urile din City-ul Londrei în condiţiile în care, în urma Brexitului, Marea Britanie riscă să fie exclusă din sistemul de paşapoarte financiare care le permite băncilor să opereze fără restricţii în toată Europa. În industria financiară londoneză sunt de 5-6 ori mai multe locuri de muncă decât în Frankfurt, însă la o parte din ele râvnesc şi oficialii din Paris, Dublin şi Amsterdam.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri