BLACK FRIDAY. Vânzări de jumătate de miliard într-o singură zi

Data publicării:
shutterstock_335360612

Mii de români au profitat ieri de promoţiile de Black Friday. Unii comercianţi au raportat lichidări de stocuri ale produselor reduse încă de la jumătatea zilei. Chiar dacă nu sunt cunoscute încă cifre exacte privind vânzările, specialiştii se aşteaptă să fie vorba despre sume record.

Agitaţia a început fix la miezul nopţii când multe magazine au început să afişeze ofertele pe site-uri.

Cel mai mare retailer online a pus la bătaie aproape 2 milioane de produse. În primele 6 ore vânduse o treime din acestea. Se aşteaptă la vânzări totale de circa 350 de milioane de lei. Numai în două zile, astăzi şi mâine, vor pleca din acest depozit aproape 82 de mii de colete.

Mulţi au profitat de Black Friday ca să îşi cumpere electronicele la care visau. Aproape două treimi dintre cumpărături sunt IT&C, spre bucuria marilor companii.

Mihai Pătraşcu, reprezentant magazin online: „Ne așteptăm în acest moment să avem vânzări mai mari ca anul trecut, cu 10 - 20% cel puțin.”

Stocurile cu preţuri mici s-au epuizat în doar câteva minute. Amatorii de chilipiruri au umplut şi magazinele, iar discounturile i-au convins pe unii să cumpere câte două telefoane.

Cei care şi-au cumpărat telefoane mobile la preţuri reduse pot beneficia şi de promoţii la abonamente. Prin tragere la sorţi, vor avea facturi zero timp de 24 de luni dacă aleg abonamentul Optim Nelimitat de la Digi Mobil, cu condiţia să încheie contractul până la sfârşitul lunii.

A fost o zi bună şi pentru cine şi-a căutat maşină. Comercianţii au tăiat din preţurile zeci de mii de euro.

Florin Filote, director marketplace emag: „Cel mai valoros produs comandat e o mașină în valoare de 86.000 euro.”

Şi cine a vrut haine noi a avut de unde să aleagă.

Bogdan Babiciu, director de operațiuni Fashion Days: „În primele 12 ore de la lansarea evenimentului am avut un total de 47.000 comenzi cu o valoare de 14 milioane lei.”

Inclusiv vacanţele au fost la ofertă.

Florin Paraschiv, director agenţie de turism: „Avem reduceri pentru litoralul românesc la hotel de 4 stele în Mamaia de 66 %, cu preţuri începând de la 970 de lei pentru un sejur de 5 nopţi cu mic dejun.”

Românii au investit și în aur. Un cunoscut magazin online a vândut aproape 3 kilograme de metal preţios. Mai puţin însă decât anul trecut, când s-au vândut 10 kilograme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri