Ce se ascunde în spatele marii schimbări pregătite de Ryanair

Data actualizării: Data publicării:
ryanair - GettyImages - 30 sept 15 1

Compania aeriană Ryanair a anunțat că va schimba scaunele din interiorul tuturor avioanelor Boeing 737  din flotă cu unele cu design ergonomic, mai confortabile pentru pasageri. Noile scaune achiziționate de companie sunt mai subțiri, însă asta nu va însemna neapărat un confort sporit pentru cei care călătoresc, ci mai multe locuri disponibile în avioane, relatează The Telegraph.

Astfel, fiecare aeronavă din flota Ryanair va avea o capacitate de 197 de locuri, față de 189, iar compania susține că pasagerii vor avea cu 2,5 centimetri mai mult loc să își întindă picioarele.

Noile scaune din avioane nu vor avea însă un spațiu în care călătorii să își pună bunurile, astfel că gențile de umăr, actele sau sticlele de apă vor fi ținute tot în brațe sau sub scaune.

Cea mai mare companie low-cost din Europa își va reduce costurile și dintr-un alt punct de vedere: scaunele mai ușoare înseamnă că avionul va fi mai ușor și va consuma mai puțin combustibil în timpul zborului. În condițiile în care combustibilul reprezintă cea mai mare cheltuială pentru companiile aeriene, Ryanair și-ar putea optimiza costurile de transport și mări profiturile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri