Centrul Capitalei, transformat radical. Lanţuri hoteliere din Europa de Vest, interesate de Bucureşti

Data publicării:
centru istoric

Centrul Istoric din Capitală ar putea suferi o transformare radicală începând de anul viitor. Mai multe lanţuri hoteliere din Europa de Vest şi-au anunţat interesul să deschisă unităţi moderne în zona zero a Bucureştiului. Vor să preia imobile în ruină, să le reabiliteze şi să dea un imbold turismului românesc.

Centrul istoric este cel mai căutat punct de către turişti, şi prin urmare, orice hotel de aici are succesul garantat. Sunt încă foarte multe clădiri vechi ce s-ar putea transforma în unităţi de cazare. Vedem şi multe clădiri în avansat grad de degradare, ce ar putea fi consolidate sau reabilitate şi transformate în hoteluri. Problema este că aici mulţi dintre proprietari sunt în vârstă şi nu vor să vândă sau să se mute din casele lor. Sunt lanţuri hoteliere din Germania, Austria şi Polonia care negociază deja cu proprietarii, dar şi cu dezvoltatori imobiliari locali, pentru a profita de avantajele zonei.

Printre zonele vanate de hotelieri sunt Floreasca / Barbu Văcărescu şi Calea Victoriei. Locuri cu multe sedii de birouri, cu interes de afaceri, dar şi pentru turism.

De exemplu, pe Calea Victoriei, una dintre cele mai vechi şi circulate artere din capitală, mai sunt încă terenuri disponibile pentru vânzare sau clădiri ce pot fi transformate în hoteluri.

Interesul pentru piaţa românească şi în special pentru Bucureşti, vine şi ca urmare a numărului de turişti străini în creştere. În ultimii 5 ani au venit cu 63% mai mulţi străini, iar hotelurile de lux, de 4 şi 5 stele au un grad de ocupare de peste 75%. Asta înseamnă că loc de dezvoltare în domeniul hotelier este încă mult, iar cine ocupă o zonă bună sau o clădire impresionantă, va avea şi profituri pe măsură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri