Covasna dă bani pentru aeroportul din Brașov

Data actualizării: Data publicării:
aeroport brasov petitie

Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria Sfântu Gheorghe vor să contribuie financiar la construirea aeroportului din Braşov. Cele două instituţii din judeţul vecin ar urma să investească, fiecare, 3 milioane de euro în acest proiect.

Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna, candidat UDMR la CJ Covasna: „Avem decizie politică unanimă în Consiliul Județean Covasna, o decizie unanimă, indiferent de partide politice, avem banii pregătiți în buget și am găsit și soluția juridică de a susține acest proiect. Cu drumurile existente pe care le avem, în 30 de minute ajungem noi din Sf. Gheorghe la aeroportul din Ghimbav.”

Banii de la CJ Covasna şi municipalitatea din Sfântu Gheorghe ar urma să vină după finalizarea aeroportului.

George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, candidat independent la Primăria Braşov: „Va fi un proiect al regiunii la urma urmei pentru că dacă ai participare nu numai dintr-un județ din punct de vedere financiar și implicare decizională, și discutăm aici despre Covasna și Harghita, înseamnă că discutăm despre un proiect regional. Am trecut de la nivelul local, am trecut iată la proiect regional.”

Construcţia aeroportului din Braşov a fost iniţial un proiect derulat de Consiliul Judeţean Braşov, care a investit 12 milioane de euro. Lucrările au demarat în aprilie 2013, dar până acum, nu a fost finalizată decât pista - lungă de 2.800 de metri. Primăria Braşov şi-a asumat finalizarea construcţiei, care presupune cheltuieli de 30 de milioane de euro. Aproximativ jumătate din sumă ar urma să fie acoperită dintr-un credit luat de municipalitate. Restul de bani ar urma să vină de la CJ Braşov, Primăria Ghimbav, CJ Covasna şi Primăria Sfântu Gheorghe.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri