De ce a ajuns în colaps bijuteria Clujului

Data actualizării: Data publicării:
cluj arena_clujarena.ro

Alternativă la Arena Naţională cât aceasta a fost închisă, stadionul de 45 de milioane de euro din Cluj-Napoca adună în continuare datorii, se degradează și nu ar fi exclus să fie închis.

cluj arena_clujarena.ro

Conform monitorulcj.ro, la sfârșitul acestei săptămâni va fi aprobat bugetul stadionului pentru anul 2017. Deși cheltuielile prevăzute pentru acest an ajung la peste 700.000 de lei, veniturile estimate nu vor depăși 100.000 de lei. Diferența nu este altceva decât o nouă sumă adăugată la datoriile actuale către primărie, în valoare de 14.732.810 lei.

Trebuie menționat că în 2016 Consiliul Județean a decis trecerea stadionului din proprietatea privată în proprietatea publică a județului Cluj, dar noua administrație nu a găsit soluții pentru plata datoriilor și bunul mers al stadionului. Și tot atunci au fost discuții privind transferul acestuia la Primăria Cluj-Napoca, dar nu s-a concretizat nimic. 

Stadionul Cluj Arena, inaugurat în octombrie 2011, a fost construit cu bani de la Consiliul Judeţean Cluj şi de la Guvern, în perioada în care şef al Executivului era Emil Boc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri