Deutsche Bank, amendă record în Statele Unite pentru criza din 2007

Data publicării:
fanart-original-76316-9-jpg

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, ar putea primi o amendă de 14 miliarde dolari de la Departamentul Justiţiei din Statele Unite într-un litigiu legat de creditele imobiliare toxice vândute înainte de criza suprime, din 2007-2008.

fanart-original-76316-9-jpg

Potrivit AFP, citată de News.ro, dacă valoarea va fi menţinută, va fi cea mai mare amendă dată vreodată unei bănci străine în Statele Unite, depăşind recordul anterior, de 8,9 miliarde de dolari, penalitate primită de grupul francez BNP Paribas în 2014, pentru violarea embargourilor impuse de SUA. Anunţul a fost făcut chiar de Deutsche Bank.  
"Confirmăm speculaţiile din piaţă, că Departamentul Justiţiei (din SUA) a început negocierile cu solicitarea unei sume de 14 miliarde dolari. În etapa următoare, Departamentul Justiţiei a invitat banca să depună o contraofertă", a precizat banca, pentru AFP. 
Totuşi, potrivit unor surse, amenda finală ar putea să se situeze semnificativ sub nivelul de 14 miliarde dolari. 
Potrivit Deutsche Bank, negocierile sunt abia la început, iar amenda finală s-ar putea situa în apropierea amenzilor primite de alte mari bănci pentru acuzaţii similare. 
Grupul Deutsche Bank este acuzat, ca şi alte mari grupuri financiare, că a vândut înainte de izbucnirea crizei financiare din 2007-2008 credite imobiliare împachetate în produse financiare complexe, botezate RMBS, către investitori, deşi ştia că erau toxice. 
Bancă americană Goldman Sachs a primit în aprilie o amendă de 5,06 miliarde dolari pentru fapte similare.  
După anunţul făcut de banca germană, acţiunile Deutsche Bank au pierdut peste 8% din valoare în primele tranzacţii de vineri de la bursa din Frankfurt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri