Firmele mici, scutite de plata chiriei şi a utilităţilor

Data publicării:
tineri birou afaceri computer

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de joi, înfiinţarea unui incubator de afaceri în cadrul proiectului "Bucureşti Start-up”. Întreprinderile mici şi mijlocii vor fi scutite de plata chiriei şi a utilităţilor.

tineri birou afaceri computer

Proiectul a fost aprobat cu 34 de voturi pentru, două voturi împotrivă şi nouă abţineri.

Potrivit primarului general, Gabriela Firea, bugetul proiectului a fost estimat la cinci milioane de euro şi vor putea fi înfiinţate 200 de întreprinderi mici şi mijlocii care vor genera aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

Antreprenorii vor fi scutiţi de plata chiriei pentru sediul social şi pentru sediul de producţie, li se vor deconta plata utilităţilor şi plăţile pentru asigurarea serviciilor de contabilitate şi consultanţă juridică.

De asemenea, IMM-urile vor fi promovate la târguri şi expoziţii, în România şi în străinătate, potrivit proiectului aprobat de CGMB.

Secţiunile antreprenoriale prioritare sunt cele pentru înfrumuseţarea şi dezvoltarea oraşului, precum design urban, peisagistică, industrii creative, turism, industrie textilă, marketing şi publicitate, potrivit primarului general.

Gabriela Firea a declarat că proiectul va aduce avantaje nu doar antreprenorilor, ci şi municipalităţii, pentru că va beneficia de taxe şi impozite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri