Mișu Negrițoiu speră să ia o sută de mii de euro în caz că este demis

Data actualizării: Data publicării:
negritoiu golf

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, ar urma să primească opt salarii compensatorii, adică 104.000 euro, dacă va fi demis de la conducerea instituţiei, acesta fiind motivul pentru care refuză să-şi dea demisia.

Clipboard06

Foto: revistasinteza.ro. Mișu Negrițoiu este mare amator de golf.

Opinia aparține deputatului PNL Andreea Paul și a fost exprimată luni în cadrul şedinţei comune a patru comisii din Senat şi Camera Deputaţilor care a avut ca temă principală demiterea preşedintelui ASF, potrivit News.ro.

Andreea Paul a susţinut că preşedintele ASF are un salariu de 13.000 de euro, iar articolul 55 din contractul colectiv de muncă din cadrul instituţiei prevede acordarea a opt salarii compensatorii în cazul demiterii acestuia.

”Negriţoiu primeşte opt salarii compensatorii, adică 104.000 euro, dacă este demis. Acesta este motivul pentru care nu vrea să-şi dea demisia”, a spus Paul.

Deputatul PNL a cerut transparentizarea contractului colectiv de muncă semnat în cadrul ASF, a contractului de mandat şi al regulamentului de ordine interioară. Alt deputat PNL, Daniel Zamfir, consideră că demiterea lui Negriţoiu nu mai trebuie tergiversată.

”Este o greşeală să mai tergiversăm demiterea acestui om. Nu vrea să plece? Îl demitem noi”, a afirmat Zamfir.

Parlamentarii i-au reproşat lui Negriţoiu, săptămâna trecută, slaba performanţă obţinută în funcţia de preşedinte ASF, în contextul în care jucătorii din piaţa asigurărilor auto obligatorii RCA se confruntă cu falimente şi situaţii financiare instabile.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri