Nici măcar Mugur Isărescu nu crede în prognoza oficială de creștere economică

Data publicării:
isarescu

BNR are o prognoză privind creşterea economică din 2017 cuprinsă între 4 şi 5%, potrivit guvernatorului Mugur Isărescu. Reamintim că recent Comisia Națională de Prognoză a avansat o creștere de 5,2% pentru acest an, mult mai optimistă decât cea a guvernatorului.

isarescu

Prognoza Băncii Naţionale a României (BNR) privind creşterea economiei româneşti în acest an este cuprinsă între 4 şi 5%, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în contextul în care Guvernul mizează pe un avans de 5,2% al produsului intern brut (PIB) în acest an, potrivit News.ro.

Guvernul condus de Sorin Grindeanu şi-a construit bugetul pentru acest an pe baza unei creşteri economice de 5,2%, cea mai optimistă estimare avansată până în prezent. Cifra a fost avansată într-o prognoză a CNP, criticată de majoritatea economiștilor. Aceștia au acuzat că prognoza a fost realizată în mod deliberat optimist pentru a acoperi partea de venituri din bugetul intocmit de guvernul Grindeanu.

BNR are o estimare mai pesimistă decât a Executivului.

”Prognoza BNR privind creşterea economică din acest an este între 4 şi 5%”, a spus Isărescu.

Recent, guvernatorul BNR a declarat că bugetul Guvernului pentru 2017 este ambiţios în special la capitolul venituri şi este optimist în ceea ce priveşte cheltuielile, mai ales având în vedere modul în care au fost cheltuiţi banii în anii precedenţi.

Guvernul estimează o creştere de 13,9% a veniturilor bugetare în acest an faţă de 2016, până la 254,7 miliarde lei, şi un avans de 15,2% al cheltuielilor totale în acest an faţă de 2016, până la 278,8 miliarde lei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri