Nou secretar de stat la Ministerul Finanțelor, critic al exportării profiturilor

Data publicării:
Ionut_Misa1

Ionut Mișa, director în cadrul ANAF, a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Ionut_Misa1

Foto: Ziua de Constanța


Ionut Mișa, directorul general al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF, a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor, potrivit unei decizii a premierului Sorin Grindeanu, publicată luni în Monitorul Oficial.

Acesta s-a făcut remarcat în octombrie 2016, când a anunțat că aproape un miliard de euro au fost scoși din România de către companii, în ultimii cinci ani.

"Numai de la 5 companii care sunt în domeniul petrolului, retailului, tutunului și comerțului cu electronice s-au făcut ajustări de 87 milioane lei. Doar 5 companii, gândiți-vă ce înseamnă la nivel național. Direcția generală a marilor contribuabili are astăzi 1.500 de companii în portofoliu. Sumele sunt mari, foarte mari. Un studiu pe care l-am realizat la începutul anului 2015 pe un portofoliu de 2.500 de companii ne dusese la concluzia ca aproape 1 miliard de euro în ultimii 5 ani au fost scoși din România", a spus Ionut Mișa, în octombrie 2016, potrivit Agerpres.

Potrivit ziarului Ziua de Constanța, Ionut Mișa și-a început activitatea în cadrul Direcției Generale de Finanțe Publice Constanța, în funcția de șef al Serviciului de Îndrumare, Colectare Venituri. Ulterior, a fost numit șef al Serviciului Gestionare Registru Contribuabili și Dosare Fiscale-Persoane Fizice, din cadrul AFP Constanța. În 2005 a fost numit șef al Administrației Finanțelor Publice Eforie, iar patru ani mai târziu a devenit șeful Administrației Finanțelor Publice Constanța. În ANAF a fost numit șeful Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili în februarie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri