Prețurile terenurilor din Otopeni s-ar putea tripla

Data actualizării: Data publicării:
teren

Terenurile din zona de Nord a Bucureştiului se vor scumpi simţitor anul aceasta, relatează Digi24. Pe traseul magistralei de metrou care ar urma să lege Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, preţul unui metru pătrat de teren s-ar putea tripla, spun specialiştii imobiliari. Nu la fel de optimiști sunt și cei care au terenuri de vânzare. Oamenii cred că prețurile nu vor mai ajunge niciodată la nivelul din urmă cu 10 ani.

Estimările specialiştilor se bazează pe faptul că orice dezvoltare a infrastructurii în zonă va crea un pol de interes pentru investitorii în imobiliare.

Acum, ținând cont că lungimea Magistralei 6 acoperă diferite zone, plecând din Expoziției până în Otopeni, nu vom vedea o creștere unitară de preț. În zone precum Otopeni, unde interesul este scăzut, s-ar putea să vedem creșteri de preț și de 3-4 ori”, spune Vlad Cruceanu, reprezentant firm imobiliară.

În prezent, terenurile din Otopeni se vând cu preţuri cuprinse între 50 şi 100 de euro pe metrul pătrat.

O altă zonă cu potenţial este Piața Presei-Bulevardul Expoziției. În următorii ani, aici vor apărea clădiri de birouri, locuințe și spații comerciale.

„Ne raportăm la prețul pe care și l-ar dori cineva așteptând magistrala de metrou sau ne raportăm la prețul real de vânzare al acelui teren. Ele au o creștere organică pentru că orice zonă, în momentul în care se dezvoltă, prețul imobiliar al zonei crește totodată”, spune Vlad Vlăsceanu, expert imobiliar.

Terenurile cele mai scumpe din București sunt în zona Aviatorilor-Floreasca, unde prețul unui metru pătrat poate ajunge și la 2500 de euro. Cele mai ieftine terenuri se găsesc la periferii: 50 de euro metrul pătrat.

În nordul Capitalei, în zona Sisești, există deja un proiect pentru contrucția de locuințe pe o suprafață de 48 de hectare. În sud, zona Theodor Pallady a avut o creștere de 40% anul trecut, cea mai mare din toată Capitala. Acolo va fi construit şi al doilea magazin IKEA in Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri