Proiecte cu bani europeni, pagubă de 10 milioane de euro în buget

Data actualizării: Data publicării:
fonduri europene

Şi tot despre bani europeni, de data această la Râmnicu Vâlcea, unde proiectele iniţiate de autorităţil au adus o pagubă de aproape 10 milioane de euro la bugetul local. Lucrările nu au fost terminate la timp, iar Primăria trebuie să suporte acum din bugetul local continuarea lor.

Elena Alexandru, reporter Digi24: „Amenajarea centrului municipiul Râmnicu Vâlcea este cel mai mare și ambițios proiect al Primăriei. Din cele 65 de milioane de lei, cât era finanțarea europeană, mai bine de jumătate s-au pierdut.”

Lucrările ar fi trebuit să fie gata în martie anul acesta însă până acum au fost făcute numai jumătate dintre ele. Autorităţile locale sunt nevoite să scoată din bugetul local 20 de milioane de lei pentru terminarea proiectului. În documentele Ministerului Dezvoltării, vinovaţi de întârziere sunt constructorul şi proiectantul.

Reprezentant al firmei constructoare: „Motivele obiective au fost generate de proiectare, deficienţe de proiectare. Cel mai bine discutaţi cu managerul de proiect din Primărie. Era obligaţia lor să pună la dispoziţie un proiect complet executabil. ”

Contactaţi de Digi24, reprezentanţii firmei de proiectare au refuzat să ofere un punct de vedere.

Asta este o groapă. Să lase parcul drept, să-l niveleze, să-l lase cu verdeaţă, cu băncile care erau. Este o investiţie inutilă. "

Şi proiectul de construire a unui pod peste calea ferată a adus pierderi de două milioane de euro Primăriei Râmnicu Vâlcea. Lucrarea s-a oprit la 93% după ce s-a constatat că podul nu are bretele care să permită accesul maşinilor în cartierele lăturalnice.

Mircea Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea: „Noi urgentăm în momentul de faţă să iniţiem alte proiecte la bretelele de la barajul de peste calea ferată, care au fost din diverse motive scoase, acele bretele vor fi făcute şi vor fi făcute tot cu bani din bugetul local.”

Un alt proiect neterminat la timp este baza de agrement Ostroveni. Şi aici Primăria va suporta din buget două milioane de euro.

Mircea Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea: „Tot ceea ce se constuieşte de aici încolo se plăteşte din bugetul local. Avem câteva sume importante, câteva milioane de euro, opt- nouă milioane de euro.”

Bugetul oraşului Râmnicu Vâlcea este de 60 de milioane de euro pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri